Články

Ako byť šťastný?

V prvom rade je užitočné si uvedomiť, že šťastie nie je emócia. Šťastie je stav bytia, pri ktorom zažívame plný súlad s tým, čo sa nám deje v prítomnom okamihu, bez strachu, či obáv.
Čo môžete urobiť pre svoje šťastie?
Nemrhajte svojou energiou a nesnažte sa meniť veci, ktoré nemôžete ovplyvniť. Nerozhodujte sa na základe silných emocii.
Ako sa dá ľahko zablúdiť?
Niektorí ľudia sa vidia ako vodcovia národov, iní ako vodcovia celospoločenských prevratov. Všetko je to však len hra ilúzii. Ten, kto vidí skrze obrazy, sa nepotrebuje stať nikým a ničím, ale uvedomuje si, že svoju plnú hodnotu nachádza v tom, kým je tu a teraz. Takáto bytosť má užasný nadhľad a sama si zodpovedá za to, ako sa cíti. Tým sa zároveň oslobodzuje aj od ilúzie svetskej márnosti.
Nehľadajte zmysel života vo veľkolepých zážitkoch. Žiadna exotika, žiadne ferari, žiadny šéf sveta, vyvolený guru, či dobyvateľ národov vám nezaplátajú diery vo vašej duši.
Smerujte svoju pozornosť i silu do vecí, na ktoré máte vplyv. Starajte sa o svojich blízkych, meditujte, cvičte a rozpoznávajte svoj najvyšší tvorivý potenciál aj napriek nepriaznivým okolnostiam. Posilňujte svoju vieru, nebojujte proti smrti a prestaňte sa jej desiť. Rozvíjajte svoju predstavivosť. Pozorujte vplyv ročných obdobii. Pozerajte sa na hviezdy, dýchajte čistý vzduch a pite čistú vodu. Starostlivo si vyberajte svoju obživu. Učte sa s dôverou príjmať akúkoľvek zmenu a nelipnite na minulosti. Vzdajte sa akýchkoľvek očakávaní. Nalaďte sa na sily živlov, ktorých pôsobenie zatieňuje mocenské prejavy pokryvených zámerov nás ľudí.
Čaro žitia je v úplnej jednoduchosti. A šťastný je ten, kto skrze jednoduchosť obrodzuje posvätnú múdrosť slávnych vekov. 💎