Články

Chvála všetkým majstrom

Žijeme v dobe, v ktorej sú nám ako vzory ponúkané rôzne mediálne celebrity. Nasledujúca moja úvaha ma stále vedie k zamýšľaniu sa nad tým, kto vlastne som a kam smerujem:
Ak je niečo populárne, okamžite a ľahko dostupné a zároveň si to vynucuje našu pozornosť, je len veľmi málo pravdepodobné, že je to pre nás aj užitočné.
Tie naozajstné poklady sú ukryté hlboko pod povrchom informačnej džungle televízie a časopisov, mimo šumov vecí navonok lákavých, no vo vnútri prázdnych. Popularita je len veľmi zriedka prejavom kvality.
Nehľadám gašparov, ktorým sa treba slepo klaňať. Rovnako si nezakladám na počte svojich prívržencov. Vždy hľadám inšpiráciu u majstrov, ktorí tu boli, majstrov, ktorí tu sú, či tých, ktorí prídu. Je pre mňa cťou, ak môžem inšpirovať tých, ktorí chcú byť inšpirovaní. Kvalita majstra totiž nespočíva v jeho popularite, ale v sile jeho vzoru, ktorým dokáže inšpirovať druhých k rozvinutiu ich vlastného majstrovstva. Chvála všetkým učiteľom, sprievodcom, liečiteľom a majstrom, ktorí ma sprevádzajú a inšpirujú ma na mojej ceste!
💎💎💎
Nové tvary na balančných paliciach. Stojkovanie s palicami je pre mňa pomerne nová vec, keďže viac času stojkujem na zemi. Napriek tomu je pre mňa stojkovanie na paliciach veľmi užitočné, keďže si môžem dovoliť urobiť viac technických chýb a stále držať rovnováhu. Krásny víkend priatelia! 🎨