Články

Čím slabšie lipnutie, tým väčšia sloboda

To, ako vnímame vonkajší svet, je do značnej miery podmiené tým, ako vnímame samých seba.

To, čo sa v spoločnosti deje, sa môže na prvý pohľad javiť ako čistá apokalypsa. Emócie sú v spoločnosti vyhrotené tak, ako si takmer nikto z nás nepamätá, že by niekedy boli. Bezohľadnosť, chamtivosť, pokrytectvo i ľahostajnosť sa stávajú nepriehľadnuteľnými.
Na druhej strane, to, čo sa teraz deje, môže byť silnou obrodou našich vlastných hodnôt a silným prerodom zjavenej skutočnosti, prechodom do „vyššej“ úrovne usporiadania spoločenského vedomia a spolupráce smerujúcej k prepojeniu s tou najhlbšou zdrojovou podstatou všetkého bytia. Súčasťou tohto prechodu je aj silná očista. Nič, čo nie je v súlade s vyšším zámerom sa do tejto úrovne nikdy nedostane. To, čo v súlade s vyšším zámerom je, tam prirodzene aj patrí.
Počas tých najťažších stavov, ktoré som počas kovidu prežíval, mi absolútne nezaberal žiaden liek. Vysoké horúčky, zvracanie, bolesti tela, strata kontroly, šialené bolesti hlavy, blúznenie, kašeľ – to všetko bolo na dennom poriadku a trvalo to veľmi intenzívne 12 dní.
Skrze snové vedomie ku mne prichádzali rôzny démoni a temné parazity sa ma snažili stiahnuť do svojich svetov plných utrpenia, krívd a viny, ktorých nebolo konca kraja. Snažili sa mi podsúvať svoje preludy a presvedčiť ma o tom, že už nemá zmysel ďalej žiť.
Vtedy som si uvedomil, že túto chorobu je treba liečiť hlavne na citovej úrovni a v nej sa treba prečisťovať a spájať si príčiny a dôsledky prítomného diania, vychádzajúceho z môjho vnútra.
Dôležité bolo pre mňa uvedomenie, že táto choroba je určitým spôsobom náhľadom do mojej duše a stretom s tými najhlbšími obavami a strachmi… a prečo to prišlo vtedy, kedy som to najmenej čakal? Lebo až vtedy som sa o sebe mohol dozvedieť, či si o sebe nevytváram falošné ilúzie. V tej absolútnej bezradnosti som mal možnosť pozorovať, či som pripravený zomrieť.
Mal som možnosť zistiť, či som naozaj úprimný k samému sebe, k svojej ceste a v prípade ozdravenia, či som pripravený sa pozviechať a jasne si zadať svoj ďaľší smer.
Tiež som pochopil, že nič už nebude také, aké to bolo predtým. Svet už nikdy nebude taký, aký bol pred pandémiou. A ani ja sám po prekonaní kovidu už nebudem tým, kým som bol. Toto poznanie mi pomohlo odhaliť rôzne lipnutia a vyslobodiť sa z tých najsilnejších pnutí. Čím silnejšie lipnutie, tým väčšie utrpenie. Čím slabšie lipnutie, tým väčšia sloboda.
Naša spoločnosť je chorá a je načase si to priznať. Už si predtým nikto nebude vedieť zavrieť oči. Odpad, ktorý ako spoločnosť produkujeme, vojny, ktoré proti sebe vedieme, pľundrovanie lesov a znečisťovanie prírody, motivácia konať len so zámerom osobného zisku a obohacovania sa na úkor druhých – to všetko je už ďalej neudržateľné. A či už skrze kovid, alebo rôzne iné choroby, či už fyzické, alebo duševné, sme teraz každý nemilosrdne konfrontovaný s tým ako žijeme, aké hodnoty podporujeme a čo okolo seba vytvárame. A či sme ochotný to zmeniť.
Ako sa môj život zmenil po chorobe?
Zásadne robím len to, čo mi ide ľahko a napriek tomu, že vo svojom citovom poli vnímam veľa temna a parazitov, zároveň vnímam, ako slabne ich schopnosť ohroziť ma. Som to ja, ktorý svojim nastavením tieto parazitické energie oslabuje, lieči a ozdravuje. Svojou pozornosťou vyživujem to, čo je v súlade s mojim vnútorným presvedčením. Pravidelne meditujem a cvičím, príjmam prevažne rastlinnú stravu, pomaličky otužujem a veľa času trávim vonku v prírode. Dávam pozor, aby som si nevytváral falošné ilúzie, zaroveň však chcem dodať, ze pre mňa je snový svet, s ktorým pracujem, úplne rovnocenný s tým, čo druhí považujú za skutočnosť.
Viacej oddychujem a otváram sa pokore. Učím sa vážiť si vzácne životné chvíle, kým ešte môžem a kým ešte trvajú. Učím sa s pokorou príjmať aj to „dobré“, aj to „zlé“.
Vedome prepúšťam všetko, čo so mnou nesúznie a otváram sa tomu, čo je pre mňa ozdravné a užitočné, zohľadňujúc možné dôsledky.
Želám Vám priatelia, aby ste aj Vy našli v sebe silu stať sa vedomou súčasťou ozdravného procesu na tejto planéte a vytvorili si možnosť s hrdosťou kráčať vlastnou cestou, svojim vlastným príkladom osvetľovať cesty pre tých, ktorí to najviac potrebujú a ktorým svojim vzorom ukážete možnosti k ich vlastnému sebarozvoju a sebazušľachteniu v prospech všetkých bytostí. Nech je Vaše zdravie a sebavedomie ukotvené vo Vašej každodennej skúsenosti a nech sa Vám darí spravovať svoj život dôstojne a v rozvahe 🌿
Chvála! 🙏