Články

Cyklus 4 stretnutí: Klenoty duše v novom tele

Ahojte priatelia, veľmi sa tešíme, že sme pre Vás s Univerzitou vedomého života vytvorili nový kurz, na ktorý Vás srdečne pozývame. 🙂

Ako rozvinúť duševné klenoty a spojiť sa so svojím najvyšším tvorivým potenciálom? Medzi naše duševné klenoty patria cnosti, ktoré v tomto živote rozvíjame a zušľachťujeme. Sú to vlastnosti, ktoré priamo ovplyvňujú naše hodnoty, postoje i zážitky, ktoré si do svojho života priťahujeme.

Naše telo je náš najbezprostrednejší nástroj, ktorý používame denne. Slúži nám ako dopravný prostriedok, je taktiež našim vonkajším prejavom. Pokiaľ so svojim telom necítime súlad, trpíme. Pokiaľ sa však o svoje telo zdravo staráme a cítime s ním súlad, máme možnosť naplno uchopiť svoje jedinečné kvality a skrze ne prispieť k tvorbe spoločného diela.

 

Všetko sa neustále mení. Aj naše telo. Pokiaľ telo zanedbáme, prirodzene chradne. Pokiaľ sa o neho staráme, tak nám oddane slúži. Ako sa môžeme starať o svoje telo? Naše telo potrebuje pohyb. Naučiť sa hýbať tak, aby sme pohybom podporili svoje zdravie, je majstrovská zručnosť. Metóda Rozvahy pohybu takúto zručnosť učí.

Naše telo s nami ostáva počas celého jedného životného cyklu. Mať „nové“ telo v tomto živote znamená osvojiť si zručnosť vedieť svoje telo správne rozhýbať, dávať mu tú správnu výživu a priestor pre regeneráciu. Naše telo sa nám za našu starostlivosť určite odmení. Dôležité je naučiť sa prepísať osobnostné vzorce, ako by sa mal nejaký človek v danom veku cítiť, alebo ako by mal vyzerať. Starší človek nemusí byť chorý človek. Už dávno neplatí, že staroba rovná sa choroba. Je to len otázkou nášho vnútorného presvedčenia. Dĺžka života sa nám predlžuje a ľudia vyzerajú mladšie ako kedysi. Keď sa pozriete, ako kedysi vyzeral priemerný štyridsiatnik, dnes by sme mu tipovali aj na šesťdesiat. Päťdesiatka je dnes nová tridsiatka, šesťdesiatka nová štyridsiatka a tak ďalej… a nielenže ľudia vyzerajú mladšie ako kedysi, ale sa tak aj cítia.

 

Čo sa na stretnutiach naučíte a aké poznanie nadobudnete?

Po absolvovaní kurzu nadobudnete úplne nový vzťah k svojmu telu. Pohybové cvičenia sú prispôsobené na mieru každému jednotlivcovi a sú navrhnuté tak, aby ste v nich vedeli pokračovať doma.

 

Hlavné benefity kurzu:
– zníženie stresu
– hlbší spánok
– tvorivosť a pocit napojenia
– zmiernenie úzkostí
– zlepšenie sústredenia
– posilnenie imunity
– spevnenie tela
– spomalenie procesu starnutia
– práca so sexuálnou energiou
– obnova hormonálnej rovnováhy (zlepšenie kvality spermii u mužov a pomoc pri nadobudnutí pravidelného menštruačného cyklu už žien)

Naučíte sa tiež nanovo uchopiť koncept ducha a duše a ich prepojenie so svojím hmotným telom.

Video ukážka cvičenia Vlnenie Živy:

 

Dátumy a témy:

Nové telo: 20. – 22. máj

Čarovná sústava: 1. – 3. júl

Poslanie duše: 19. – 21. august

Znovuzrodenie majstra: 23. – 25. september

 

Celý cyklus pozostáva zo štyroch stretnutí.
Máte možnosť absolvovať všetky štyri stretnutia, alebo sa zúčastniť iba na tom stretnutí, ktoré si sami vyberiete. Strenutia sú určené pre všetky vekové kategórie mužov i žien a sú zamerané hlavne na začiatočníkov a mierne pokročilých, ale na svoje si prídu aj pokročilí… dôležité je mať chuť naučiť sa niečo nové, mať otvorené srdce i otvorenú myseľ 🙂

 

Program stretnutí:
– Vlnenie Živy (práca s jemnou energiou)
– Rozvaha pohybu (prirodzená ohybnosť, spevnenie tela, správna koordinácia a rovnováha)
– vedené meditácie
– spájanie s prírodnými mocnosťami a živlami
– rozpoznávanie cností a ich využitie pri pohybovej praxi
– dychové cvičenia
– posvätná práca s mudrami
– vizualizáčné cvičenia
– očistné techniky
– spoločné besedy na tému víkendovky

Pri každom stretnutí sa navyše užijete vedenú relaxáciu pri ceste zvukom v sprievode živých hudobných nástrojov

 

Cena: 
192€ za jedno stretnutie
– zľava 10% pri prihlásení sa na všetky 4 stretnutia
– absolventi 1. ročníka na ÚVŽ majú zľavu 10€ na každé stretnutie, t.j. 40€ za 4 stretnutia

 

Miesto konania:
Centrum Prameň Života

 

Prihlásenie na odkaze:
https://vedomaskola.sk/klenoty-duse-v-novom-tele

 

Kto je Matej Jurenka?

Matej Jurenka je slovenský rodák, zakladateľ metódy Rozvaha pohybu, žije na Prameni Života a pôsobí ako učiteľ na Univerzite vedomého života. Venuje sa hudobnej terapii, meditácii, otužovaniu, obrode pôvodného duchovna, skúmaniu ľudskej duše i skúmaniu vedomia.

– strávil 15 rokov v Ázii, z toho žil 7 rokov v čínskom Šanghaji, kde sa živil učením jogy

– má za sebou niekoľko výstupov na Himalájske hory vysoké viac ako 6000 metrov nad morom – v Indii, v Tibete, Nepále a Bhutáne

– strávil niekoľko mesiacov v amazonských pralesoch s rôznymi šamanmi, absolvoval rôzne šamanské diéty s miestnymi liečivými rastlinami z tamojšej džungle

– medzi jeho klientov patria známe tváre, v minulosti vyučoval aj hollywoodské celebrity

– strávil nejaký čas v Mongolsku v jurte s tamojšími nomádmi

– učil sa jogu v Indii od tradičných miestnych jogínov

– po návrate na Slovensko prijal poslanie Valachav vo vierozvesti Žiaraslávija, ktorej obrodu započal so svojim bratom Lerim Veleslavom Švecom

– momentálne pôsobí vo svojom centre na Prameni Života a v Univerzite vedomého života

https://www.facebook.com/matej.jurenka

 

Čo je Rozvaha pohybu?

Rozvaha pohybu je pohybová metóda práce s vlastným telom, ktorá skúma prepojenie tela s duchom. Prejavom Rozvahy pohybu je správny postoj, zdravie, radosť, ladnosť a rozpúšťanie obmedzení v súlade so svojou silou i vôľou.

 

Univerzita vedomého života

je vlajková loď Spoločenstva vedomého života. Jej zámerom je poskytovať vzdelanie vedúce k vnútornej slobode človeka. Pomáhame k vytváraniu spoločnosti založenej na vzájomnej spolupráci a zdieľaní, bez posudzovania. Ctíme si hodnoty PRAVDY, SLOBODY a VERNOSTI. Pomáhame vytvárať bezpečný priestor pre rozvoj jedinečnosti každého jednotlivca, kde môžeme slobodne rozvíjať a zdieľať svoje kvality s okolím pre osoh všetkých. Viac info o štúdiu Rozpoznania skutočnosti a našich ďalších aktivitách nájdete na www.vedomaskola.sk.