Články

Sila koreňov

K svojmu rozvoju nepotrebujeme veľa pomôcok. V hmotnom svete je nám najbližším nástrojom naše telo. Čím som starší, tým viac si vážim svoj život a som rád, ak si môžem svoje telo v zdraví užívať. Preto je pre mňa dôležitou súčasťou každodenný pohyb a nácvik sústredenia. Vedome sa učím vnímať vo svojom tele každú jednu bunku. Rozvaha pohybu mi pomáha rozumieť mojim pocitom, byť v súlade a mať pod kontrolou prúdenie Živy, či už skrze pohyb, myšlienky, vnemy, dych, alebo sexualitu.

Pamätám si na časy, keď som zvykol byť veľmi nepokojný. Precestoval som skoro celý svet a viackrát som sa ocitol v náručí smrti. Som nesmierne vďačný, že ma osud nasmeroval späť do krajiny, v ktorej som sa narodil. K ľudom, ktorý hovoria rovnakou rečou ako ja, k tým, ktorí zdieľajú podobný osud i zámer. K mojim blízkym.

Les, v ktorom žijem, dýcha na mňa z každej strany poznaním rodných predkov. Žrecov, vedomcov, vediem i valachov. Predkov, ktorí boli majstrami správneho postoja a pravými šíriteľmi duchovného poznania. Na ich učenia sa v meditácii napájam a som hrdý na to, že som Sláv. Zároveň mám v úcte každý jeden prúd i vieru, ktorá hlása, že všetci sme z jedného Zdroja. Mojim bratom a sestrou je mi každý, kto verí, že sme rovnocenní.

Chvála človeku za každú chvíľu, každý deň a každú príležitosť byť osožným! Chvála, i vďaka.

Ďakujem Vám za pozretie videa i prečítanie týchto riadkov 🌀🙏🌳