Články

SOM VZÁCNY ?

Vnímanie tvojej vlastnej hodnoty by nemalo byť závislé od toho, či si pre niekoho vzácny. Niektorí ľudia si tvoje kvality vôbec nemusia všimnúť. Môžu mať totiž úplne iné hodnoty, úplne iné nastavenie a úplne inú cestu, ako máš ty.

Môžeš sa snažiť, ako len vieš, vždy budú existovať ľudia, ktorí si ťa vážiť nebudú a ktorí ťa dokonca môžu odmietať. Som presvedčený o tom, že každá ľudská bytosť sa s odmietnutím skôr či neskôr v živote musí stretnúť. Prijať odmietnutie je skúška, ktorej zvládnutie je cestou k skutočnej slobode…

Načo by si mal niekoho presviedčať o vlastnej hodnote, keď ju on nevidí ani sám v sebe, nieto ešte v tebe? Naozaj stojíš o vzťah s človekom, ktorého musíš presviedčať o tom, že si pre neho vzácny?

Pokiaľ si ty vážiš samého seba a poznáš svoju hodnotu, vždy bude existovať niekto, komu bude na tebe úprimne záležať, kto ťa bude skutočne milovať a bude si vážiť tvoje jedinečné kvality. Vždy bude existovať niekto, pre koho budeš svojou hodnotou skutočne osožný a užitočný.

Nikdy nemrhaj svojim časom, energiou a svojimi darmi, aby si niekoho presvedčil o tom, že si pre neho vzácny. Nenúť ho, aby kráčal tou istou cestou ako ty, keď on sám sa už rozhodol pre cestu úplne inú.

Každý vzťah, ktorý ťa ubíja, dlhodobo ti viac berie, ako ti dáva, je vzťah chorý.

Pokiaľ dvaja blízky ľudia vedome nespolupracujú, otvorene nekomunikujú a nepomáhajú si navzájom liečiť svoje zranenia, nevedome si ubližujú. Vzájomne rásť vo vzťahu s druhým človekom môžeš jedine vtedy, keď v danom vzťahu dlhodobo nestrácaš samého seba.

Je preto veľmi dôležité naučiť sa kráčať svojou vlastnou cestou. Počúvať to, čo ti hovorí tvoje vnútro, počúvať hlas svojho vnútorného učiteľa a svojej duše. Svoju cestu a blízkosť môžeš plnohodnotne zdieľať len s ľuďmi, ktorí majú rovnaké hodnoty, nastavenie a zámer ako ty.

Na tomto svete naozaj existujú nadherné a výnimočné ľudské bytosti, ktoré môžu obohatiť tvoj život.

Takéto bytosti baví tvoriť nové veci. Sú hrdé, odvážne, vyžaruje z nich samostatnosť a autenticita, no zároveň vnášajú do svojho okolia spolupatričnosť, súdržnosť a vzájomnosť. Ich prítomnosť je ľahko poznať, pretože vibrujú vo frekvenciach hlbokého porozumenia, súcitu, jasnosti a lásky.

Pokiaľ cítiš, že aj ty si takouto bytosťou, tvojou úlohou je vnímať svoju hodnotu a plnohodnotne ju zdieľať s týmto svetom.

Prinášaj do tohto sveta to, čo vnímaš, že tento svet naozaj potrebuje. Nezabúdaj, že práve ty môžeš byť nositeľom zmeny, ktorú potrebuješ, aby sa prejavila v tvojom najbližšom okolí. Nečakaj, že zmena príde zvonka, staň sa tou zmenou ty sám a pozývaj do spolupráce ľudí, ktorí s touto zmenou súznejú.

Nechaj za seba hovoriť svoje skutky a buď hrdý na svoj charakter. Prajem ti, aby si statočne obstál vo všetkých svojich životných skúškach. Prajem ti, aby si odvážne vstúpil do svojej vlastnej sily a stal sa nositeľom vzácnych duševných klenotov.

Osoba, s ktorou vo svojom živote stráviš najviac času, si ty sám. Dôveruj sebe, svojím schopnostiam a vykroč tam, kam potrebuješ ísť 🙏💎.

P.S. Pokiaľ tieto slová s tebou rezonujú, nie si sám. Existujú bytosti, ktoré dlhodobo k sebe hľadajú a radi by stretli niekoho, ako si ty. Dlhodobo sa modlia, aby ťa našli. Otvor svoje energetické pole a dávaj jasne najavo, kto naozaj si a o čo ti naozaj ide.